Sunnuntai-iltapäivä Oulun kaupungin keskustassa oli aurinkoinen mutta tuulinen. Matilla oli tapana hampparoida näihin aikoihin linjalla Tori Rotuaari Letkun puiston ravintolareunusta. Rafloja oli viisi peräkkäin.St Michael, irkkupubi, Zakuska, Sarkka, Tervahovi ja Never Crow Old. Terassien lattiat olivat kaikilla kiviset, epätasaiset ja likaiset.

Matti oli jo luopunut ajatuksesta iltapäivän pitkästä hyvännäköisessä, (-tapaisessa) seurassa, kunnes huomasi Never Old Crown  pöydällä Hesarin.Oliskohan tämänpäiväinen hänpä tuumasi suunnaten kompastellen pöydän äärelle. Samaan aikaan blondi -nainen kiilasi samaan pöytään.

Hei, sopiik että otan tään lehden, joo sopii mutta siinähän on osia haluaisin lukea ....ota puolet ja vaihdetaan sitten. 

Jotenkin luonnollisesti kuin vanhat pariskunnat he sopivat lukevansa puolikkat lehdestä ja vaihtavansa sitten. Ihan sopuisasti. Matti ei ihmetellyt päätöstä sen kummenmin vaan alkoi syventyä uutisteksteihin etsien hajamielisesti mielenkiintoista kirjoitusta. Huonosti kirjoitetut artikkelit ottivat häntä päähän, vaikka aihe olisikin mielenkiintoinen.

Matti sai artikkelit selailtua ja kaipasi jo sarjakuvia. Hän ojenteli pitkiä sääriään pöydän alla ja silmäili vieressä istuvaa blondia tutkaillen tämän habitusta. Mimmi oli kolmen ja neljän kymmenen väillä. Aika timmin näkönen vartsi. Matilla oli ruskea mokkanahkatakki kuten leidilläkin. Leidin takki oli hyvin istuva, Matilla väljä. Matti oli pitkä ja hoikka, mutta hän ei ollut koskaan osannut ostaa tyylikkäitä sopivia vaatteita itselleen. Ex-vaimo oli hankkinut hänelle puvut ja paidat sekä solmiot, joita Matti vihasi eniten kuteissaan. Mimmi veti harmaata Blendiä tuon tuosta kuin ketjupolttaja. Samaa merkkiä Mattikin oli imenyt pari vuotta, sai sitten herätyksen tupakan tympeydestä ja lopetti. eikä ollut haluttanut enään. Kerran Foxian reissullaan pääsi suutelemaan runsashuulista karaoke -laulajaa, mutta tupakan ja wichykossun huurujen löyhkä sai orastavan himon lopahtamaan. Tupakoivat naiset olivat OUT. 

 

Viimein blondi sai luettua omat osansa Hesarista ja hymyillen halusi vaihtaa lehtipinkkoja. Matti otti sivut käsiinsä ja selauksessa löytyi vain yksi mielenkiintoinen ilmoitus. Matkavekka ilmoitti peruutuspaikoista, jotka olivat Oulun lähtöjä Italiaan. Mitähän jos lähtis viikoksi rantalomalle, kun ei ole mitään lomasuunnitelmaa, varsinkin kun ex -vaimo Eija ei halunnut yhteisiä hetkiään sotkea lapsiin ja Mattiin. Hesari rapisi tuulessa kuin houkuttaen tekoon, joka oli kumman houkuttava. Matti ei ollut koskaan ollut millään rantalomalla ei edes Kanarialla. Nyt hän on vapaa mies ja lähtee lentoon. #heippa" kuului jostain ja Matti tajusi että blondi häippäsi sätkä hampaissaan. Olipas tiukat farkut sanoi mielessään. 

Matilla oli suunnitelma. 

Maanantaiaamuna Matti pyyhkäisi krapulanhilppeet ja suuntasi kohti Oulun keskustaa. Jotenkin olo oli uudenlainen ja freesi. Ensi kertaa hän ajatteli omalle kohalleen freesiä, jota niin monet hokivat muka käytyään fitness- tai kompositioterapiassaan. No is my turn....Matti käveli sisään Matka-Vekkan konttoriin, jossa tiskin takana oli vain henkilö. Onneksi peruutuspaikka oli vain yhdelle - 300 €.  

 

Lento suoraan Oulusta Riminille olisi kestänyt 3 h 20 min. Lennon piti olla suora. Lento ei ollut suora vaan oli välilaskeutuminen Helsinkiin. Matti jotenkin muisti että oli maksanut lisämaksun jostain suorasta lennosta vai oliko se päinvastoin?

 

Lentomatkustus ei ollut Matille tuttua hommaa, hän ei ymmärtänyt kuinka toimia lentoemojen kanssa, jotka hänen mielestään tuijottelivat hänen vaatteitaan kumman alentavasti. Vai halusivatko vain tiirailla huonosti istuvassa housumallissa pönöttävää mulkkua. Ison kalun kanssa oli joskus ollut vaikeuksia uimahallissa ja siksi hän ei käynytkään niissä yksinään. Tarjottu ruoka ei ollut lähelläkään sitä mitä hän yleensä söi. Niinkuin maksalaatikkoa olisi lämmitetty pari kertaa mikrossa, vaikka ensin näytti kunnon murkinalta

 

Riminin pieni lentokenttä ei ollut kaksinen. Bussimatka kesti puolisen tuntia jonnekin Riccionelta kuuluvalle paikalle.

Bussi kurvasi todella helteisenä hotellilta toiselle ja viimein pienen idyllisen Jolie -hotellin eteen.Hotelli oli niin pieni ettei sillä ollut edes autopihaa. Matin huone oli pieni surkea melkein yhden sängyn kokoinen kämppä. Ei haitannut miestä eikä sen mieltäkään. Lentokoneessa tuli otettua pari kevennystä ja sama blondi, jonka Matti oli tavannut letkun puiston liepeillä, yllättäen oli samassa hotellissa.

 

Ensi ilta hotellissa oli aika heikkoa toimintaa järjestäjän taholta. Hotelli oli pienen perheen yritys.Mies ja vaimo sekä pieni tyttönen. Onneksi aamupalalla tarjottiin kunnon kahvia, Väsyneenä Matti unohti "air condision". Ja siksi aamu olikin perkeleellisen hikinen. Yksiössä ei voinut edes hengittää rennosti.

 

Kahvin aikana  suomalaiset matkakumppanit tutustuivat toisiinsa.Matti ei ollut kiinnostunut heistä sen kummemmin, jokainen hoki bonsjornoa. Matti päätti kokeilla espressoa nähtyään komean kahvinkeittimen hotellin vastaanottotiskillä. Bella donna - hotellin pitäjän vaimo....... tirautti hymyillen espresson pieneen kuppiin, ehdotteli maitoa, sokeria tai grappaa mukaan. Kun Matti ei osannut päättää, madame livautti palan suklaata lautaselle uskomattoman hymyn kera. Matti kiitti suomeksi ja korjasi englanniksi punastuen kunnolla kun huomasi emännän olevan aikalailla raskaana.

Aamupala antoi energiaa nuoren miehen toimintaan niin paljon, että hän päätti tehdä lomastaan repäisevää. Hän vuokraisi motskarin tai skootterin, joita näkyi olevan kaikkien käytössä, niin nuorten kuin vanhempienkin.

Matti käveli hotellilta ensimmäistä pääkadun näköistä tietä pitkin eikä nähnyt yhtään vuokraamon näköistä paikkaa.  Oli pikku ravintoloita, terasseja, jäätelömyymälöitä ja jotenkin arvokkaammaksi muuttuen katu tarjosi kenkäkauppoja, korukauppoja, viiniravintoloita ja kadun päässä hienon aukion, jota miehemme jäi ällistelemään. Aukion nimi oli ilmeisesti Ceccariini, joka oli kirjoitettu aukiolle johtavaan viittaan. Sessariini vai kekkariini mutusteli Matti mielessään. Hän muisteli matikan opettajan lausetta, (ope tykkäsi matkustella ja kertoa 40 min oppitunnista matkakertomuksistaan, viis minsaa jäi itse asiaan). "Soittaako sisero selloa vai koittaako kikero kelloa.".

Helle otti veronsa ja Matti päätti istahtaa hienon paviljongin jakkaralle nauttiakseen huurteisen tai jotain. Hän isthti terassin pöytään, johon oli katettu ruokailutarvikkeet. Heti kiiruhti nuori tarjoilijamies paikalle hymyillen vienosti ja kysyi heti englanniksi, what you like, sir?. Matti nielaisi ja kylmä olut unohtui, red wine, please. "8 cent or more?" "ok, sixteen". Kyyppari tuli kohta takaisin ja läväytti pöytään lautasen, jossa oli eriteltynä erilaisia suuria oliiveja sekä pieniä pitsanpaloja. Matti oli vähällä kiljaista ettei hän ole tilannut noita. 

Matti tunsi olonsa herraksi hienoa viiniä ja suupaloja, maksomitämakso. Tiskin suunnasta näkyi erilaisia sikaareja. Matti vinkkasi valkopaitaiselle tarikalle,  joka hienon ystävällisesti kumartaen riensi Matin pöytään.Tarjoilijan kädessä oli Romeo&Juliet  -sikaarilaatikko.  Matti oli joskus poltellut, sikaareissa oli jotain tuoksua ja makua, jota polttelun jälkeen jäi kaipaamaan. Tuttuja merrkejä olivat Cafe Gream ja La pLaz.

Aitoa Italialaista viiniä herrastarjoilun kanssa. Upea blondi nainen käveli näköpiiriin ohi ison Riedel lasin. Matti hätkähti rajusti. Tuohan on se gimma Oulun terssiltä. Matti hyppäsi ylös ja samantien pyyhkäisi punkkulasin loput valkoisille farkuilleen. Perhana vieköön oli eka kommentti. Blondi kääntyi katsomaan Matin sähellystä voimatta naurahtaa hilpeästi. Tukahdutti hihityksensä hikotukseen ja pyyhki suutaan nykivästi. Matista näytti että likka tukehtuu hihitykseensä. Loikkasi leidin luo ja tempaisi hänet "Heimlich" -otteeseen. Hän nykäisi leidin pallean kohdalta mojovasti niin että leidi putosi kadun pintaan.

Tais mennä persiilleen tuumasi Matti päässään ja hätääntyi typerästä teostaan. Blondi huohotti kadulla ollen kauhuissaan,  mutta pomppasi pystyyn salamannopeasti. Matti hämmästyi nopeaa selviämistä. Hän halusi pyytää anteeksi toimintaansa.  Mutta pimu otti hänestä kunnon otteen ja suuteli kiihkeästi suoraan suulle.

Blondin raju halaus ja suudelma veti Matin koukkuun, jossain tuntui paikat jäykistelevän. Matti oli keitetyn ravun punainen yrittäen äheltää anteeksipyyntöä. Farkut punaisessa viinissä ja kalu kankeana oli kuitenkin ylivoimainen tila. Blondi nauraa hohotti mikä vain pahensi tilannetta. Sitten se narttu vielä nappasi kunnon otteen haaroista ja sähisi Matin korvaan: let`s play!

Baarin miestarikat taputtivat.

Matilla oli heikko olo humalainen ja heikko. Kaunis blondi kujersi kyljessä ilmeisesti liikaa ottaneena. Kävelyn suunta oli kohti hotellia, onneksi. 

Ilta oli jo pitkällä. Pimeä hiipi Italian rannikolle ja katulyhdyt syttyilivät katujen varsille. Matti ihmetteli kerjäläisten ilmestymistä joka paikkaan. Omituisia sähköllä toimivia potkulautoja pörräsi lujaa vauhtia jalkakäytävillä äänettömästi.

Kumman luontevasti he löysivät blondin huoneeseen, joka oli suurempi kuin Matin. Ilmastointi oli päällä sekin toimi paremmin kuin Matin pienessä mörskässä.

Ompa hienoa tämmöistäkö nämä matkat ovat hieno ilta ja upea blondi sängyssä. Typykkä oli riisunut itsensä huomaamattomasti. Heikoissa valoissa, mitkä tulivat pienistä  ikkunoista blondin vartalo oli kaunista katsottavaa.Onhan kiinteä likka Matti mumisi itsekseen. Enkös olekin sanoi blondi takaisin, olen tanssinut koko elämäni, nykyisin vain opetan sitä.

Nainen tarttui Mattia kaksin käsin mulkkuun kiinni, ilmoitti pitävänsä sen rakenteesta, imaisi kullin sisäänsä ja aloitti huokailunsa tahdittamana notkeat liikkeet, jotka tekivät Matista puolihullun.

Matti antoi kaikkensa ja ehkä enemmänkin .Nukkuva blondi hehkui lukuisten hyvien tunteiden jäljiltä raukeana ja tuhisi nukkuessaan. Vähäisten valojen varjot tekivät naisen piirteistä kauniit ja Matti tiesi muistavansa tämän hetken ikuisesti. Häntä panetti edelleen, mutta ei halunnut herättää nukkuvaa kaunotarta lemmen hetken uusintaan.

Matti tunsi lihan paisuvan ja kuin vanhasta muistista veti käteen. Lopuksi hän äännähti kovaa, jolloin lady heräsi katsoi Mattia ihmeissään ja löi tätä päin kasvoja. Käänsi selkänsä Matille muristen samalla -häivy.

 

Hotelliin oli ilmestynyt uusia matkailijoita, joiden joukossa Matti erotti kauniin n. 15 v. naisen ja yrmäkkään ilmeisesti hänen isukkinsa. Kahvi oli tämän aamun pelastus. Viime yö tuoksui joka paikassa antaen vallan kuvittelulle, että edellis yön nainen oli rakkaus.

Jumalauta, hokasi Matti mielessään ihmetellen samalla missä oli se päänsärky, jonka piti aina seurata kaljottelua ja varsinkin vieraissakäyntiä. Ja otti sittenkin toisen kupin hyvää Lorienten kahvia.

Matti päätti viimein etsiä jonkun menopelifirman paikalta ja löysikin pieneltä sivukadulta parikymmentä skootteria ja omituisen tumman paikan pyörittäjän. Mies esitteli itsensä Romeoksi. Nahkansa oli kuin ruskean valaan ja kädet paksut pöytykkäiset makkarasormineen, joita Matti ihmetteli pitkään. Käänsi sitten katseensa päin mopoja.

Rivistä löytyi 125 kuutioinen hieno Peugeot. Matti ihastui siihen välittömästi. Mitäs tämä maksaa per p'iv', hän tokaisi ja muisti että ollaan Italiassa. Naurunpyrskähdykset pamahtivat suusta ja niitä perkatessaan Matti kuuli vierestään: zingulare vitto perma,l.....tai jottain. Vieressä seisoi mies e..... "naisenhakkaaja" -paidassaan näyttäen kädessään setelitukkoa, jonka päällimmäisenä oli vihreä sadan euron seteli, muut pinkassa olivat kellertäviä ja sinertäviä. Matti oli purskahtaa nauruun. Jätkä leveilee rahoillaan. Hahhhahahahaaaaaa.

Juippi ei vuokrannut mitään laitetta. Matti oli kumman innostunut skootterista. Kysyi sen hintaa ja ok. Hän saisi sen päiväksi 40 eurolla. Kypärä kuului hintaan sekä kettinki öistä turvaa varten. 

 

 

Matin kokemukset skoottereita olivat nolla. Ei se mitään, hän oli ajanut nuoruudessaan kavereiden mopoja ja oli romuttanut yhden kevarin, josta kärhämästä kevarin omistaja ei pitänyt riitaa. Matti painoi potan päähänsä ja kaasutti pois hehkuvan auringon saatteeseen kohti jatkuvia rannan vierustalla olevia "sisäänotto" -paikkojen kujaa.

 

Tämä tuntui hyvältä, kun painoin kaasua mopo lähtee -tunnelmassa Matti räväytti isommalle tielle Riccionen rantabulevardilta ja tunsi kuuman ilmavirtauksen kehossaan. Hotellin lämpömittari näytti aamulla 36 astetta. Nyt lämmin ilmavirta tuntui pasaatituulelta, vaikka oli selvästi kuumempi kuin hotellirannan ilma.Skooterissa oli voimaa ja sitä Matti käytti aina 100 km/h. 

Matti painoi lujaa kuorma-autojen ja pikkubussien seassa kunnes huomasi ajon vaarallisuuden. Kuorma-autojen perät heiluivat puolelta toiselle ja bussikuskien toimet näyttivät enemmänkin mopojen metsästykseltä kuin niiden suojelulta. 

 

Matti höllensi kaasua. Jotenkin tuli mieleen matkaoppaan puhe Pavarotin asunnosta tällä seudulla. Tienviitassa luki Pesario. Niinpä sehän se oli. Matti odotti tienliittymään ja kurvattuaan liittymän läpi totesi italialaisen kadun olevan aina hiekkainen. Tosin hiekka oli asfaltin päällä, mikä teki skootteriajon tottumattomalle vaikeaksi ja niinpä jyrkässä ylöspäin suuntautuvassa mutkassa Matin pyörä heittäytyi nurin ja paiskautui tien ojaan.

Matilla oli päällään vain shortsit, T -paita ja sandaalit. Jälki oli sen mukaista. Vasen kyynärpää ja poski sekä ohimo naarmuuntuivat. Vasen sääri ja nilkka olivat tunnottomina ja verisinä.

Nyt menee huonosti. Kaikesta huolimatta Matti tempaisi skootterin tielle ja polkaisi sen käyntiin. Matka jatkui ylös Pesarion rinnettä. Jotenkin rinne ei tuntunut loppuvan ja Matti pysäköi mopon aukealla, jossa oli kioskin näköinen mökki ja isohkoja puita. Puiden varjossa istui penkillä kolme vanhahtavaa miestä.

 

Matti otti penkin alta vesipullon todeten veden hemmetin kuumaksi, mutta pakolliseksi, koska lämpöä oli pirusti. Vesi oli todella tarpeen noin viisi litraa päivässä.

Matti huomioi saapumalleen aukiolle suuret puut joiden alla tyypilliset vanhat miehet Italian maaseudulle kerääntyvät viettämään miesten siestaa. Matti lähestyi tyyppejä ja yritti kertoa englanniksi olevansa  Suomesta ja paskat näitä miehiä ei taidä kiinnostaa. Pienen aukion toisella puolella oli kioski. Matti hiippaili kioskin ikkunalle ja kas myyjätär olikin kuin olikin kaunis nuori italiatar. 

Matilla janotti pirusti mutta ikkunalla olevat pähkinät myös kiinnostivat joten hän tilasi pullon "kaasullista" vettä ja pussin kuorellisia pähkinöitä.

Litra vettä maksoi 0,50 euroa ja kourallinen kuorellisia maapähkinöitä 3,5 euroa.

Myyjä kysyi jotain, mitä Matti ei ymmärtänyt. Myyjä viittoi itseensä päin ja näytti käsillään Matin käsien suuntaan,

Sitten Matti käsitti että hänessä oli verinaarmuisia paikkoja ja hiekkaisia rupeamia pitkin käsivarsia ja sääriä. Olo alkoikin heikottaa eikä Matti voinut vastustaa kun tyttö ryntäsi kioskista ulos otti Mattia kunnolla kiinni taluttaen hänet kioskin takaa sisälle. 

Kioski oli pieni huone täynnä myyntikamaa ja pienen pedin. Tyttö heilautti Matin sänkyyn luontevasti kääntyi myynti-ikkunaanasa ja laittoi sille kyltin, josta me emme ymmärrä mittään, Samaten hän veti pienen säleverhon ikkunan eteen.

 

Matti tunsi kuinka paita ja shortsit katosivat hänen päältään. Sitten hänen ihoaan kostuttivat tentulta tuoksuvat aineet ja hän nukahti.

 

Matti heräsi tunteeseen kipuilevien haavojen kanssa, mutta kummalliseen hyvään oloon, jota oli vaikea vastustaa. Aivan kuin hänen mulkkunsa olisi suklaajäätelöä ja sitä nuolisi kaunis nainen mansikkahuulillaan.

 

Alapää oli jäykkää kuin Raja-Villen mönjä pakkasaamuna. Matin alapää oli räjähdysvalmis, sitten joku maiskautti ja sanoi "perfecta" . Kaksi tummanruskeaa kaunista kiiiltävää silmää tuijotti Mattia hävyttömästi, samantien tytön pitkät sormet puristivat Matin kuukuset lujaan otteeseen ja raapaisu niiden alta saivat Matin ulvaisemaan. Sperman vielä roiskuessa ympäri kioskia Matti heittäytyi lattialle.

Seksuaalinen hyvän tunne ja kivut käsissä ja jaloissa sekoittuivat Matin ängetessä ylös puulattialta. Tunne oli aika ihmeellinen kokonaisuudessaan. Täällä sitä ollaan maailman turuilla kunnon seikkailuissa prkele. Tyttö ei ollut eilisen teeren poikasia. Työnsi Matin kaksin käsin takaisin punkalle. "bee nice"!. 

Okei, Matti ajatteli. Narttuhan osaa englisiä. Kimuli tuli päälle ja ryhtyi suutelemaan suomalaista karpaasia siten kuin kukaan ei ennen ollut Matille tehnyt. Kivut unohtuivat ja kuuma lempi huokui tytöstä Mattiin voimalla. Tyttö rynkytti Matin päällä kymmenisen minuuttia lopuksi huutoaan tukahduttaen suihkutti enkelin kustaan niin että Matin alapää oli kokonaan märkä. 

Matilla oli tunne että silmät pyörivät päässä ja näkökenttä vaihtuikin tytöstä kopin seinälle ja ikkunaan ja sitten takaisin ikkunaan, jonka takana kolmet vanhat naamat tuijottivat lakkipäinä suut ymmyrkäisinä.

 

Matti nousi säikähtyneenä istumaan haroi vaatteensa lattialta puki shortsit ja t-paidan, alushousut olivat kateissa. Hän tempaisi itsensä ulos ovesta aukiolle ja etsi katseellaan mopoa. Scootteri oli siinä mihin Matti oli sen jättänyt. Lommoilla perkele sen hän joutuisi maksamaan tai vakuusmaksun. No nyt pitää päästä täältä pois ja äkkiä.

Matti starttasi scootterin ja ennenkuin sai kypärän päähänsä hän katsahti kioskin suuntaan. Kioskin kaunotar himon riivaama neitokainen lähetti hänelle lentosuukon.  Äijät kääntyivät katsomaan pohjoismaista romeota suut edelleen auki. Yksi heistä nosti kättä "lippaan". Matti painoi kaasun pohjaan.

Tie alaspäin oli kuin helvettiä Matin mielessä, mutta hän sai rauhoitettua itsensä, löysäsi kaasua ja pysäytti kyltin kohdalle jossa luki Port Salu.

Paikka oli aivan uusi tieto. Mutta Matilla oli iso kartta scootterin boksissa. Hän oli kerrankin ollut fiksu. Kartan mukaan hän oli noin 15 km päässä Riccionesta. Jotenkin tuntui siltä että matkaa oli taittunut vähintään 40 km. Okei Matti tuumasi mielessään käynnisti moottorin ja antoi kaasun viedä. 

 

Viimein Matti sai päivällisen tripin hoidettua suihkun ja parin vodkaryypyn jälkeen kondikseen. Ainakin mielestään. Pelkkä pyyhe lanteilla käveli huoneen ikkunalle ja kirosi näkymää. Olisi voinut olla parveke, josta seurailla italiankiimaisia nuoria. Näkymä oli vain kadun yli ja vieressä kasvaviin suuriin puihin.

 

Matti valitsi ryppyisistä käyttämättömistä paidoistaan violetin värisen.  Paidan kanssa sopi valkoiset farkut, mutta ne olivat punkussa. Okei siniset siis. Tähän sävyyn  sopisi myös sinelmä silmänurkkaan, jota Matti oli hieroskellut kaatumisensa jälkeen.

 

Matti hiippaili hotellin ala-aulaan, heitti Lorenzolle kättään, joka vain nyökkäsi. Matin ihmetellessä Lorenzon suuntaan jostain ilmestyi kenkä hänen tielleen. Matti kompuroi ja ottikin "lipat". 15-ikäinen päästi räkätyksen Matin kuperkeikalle ja kaiken hyvän lisäksi näytti keskistä.......

 

Viisitoistavuotias likka tästä vielä puuttuikin.Kakara oli teini-iässään päässyt irtautumaan holhoajistaan, joista ei näkynyt eikä kuulunut. Parempi olis pysyä erossa Matti tuumi, mutta likka seisoi hänen edessään jääräpäisesti keikuttaen alapäätään jonkin mallinsa mukaan.

 

Missä äitis on Matti tokaisi. -ai mun mutsi kohta kysyt faijaakin? No missä se sitten on? -vetää hirsiä huoneessa. Mutsi tulee kohta ja sitten lähdetää nuorten diskoon. Tuut s'ä ? Discoon ? Jotain lasten jorausjuttuja....en kai. -mutsi tarvis seuraa lattialle, kun se ei ymmärrä yksin tanssia porukassa.

Matilla löi tyhjää, kimulin kielenkäyttö li tottakai jotain eimurretta, kuva diskosta piirtyi humereisesti aivoihin, joita oli viime päivinä ruokittu kummallisen helpolla mutta sekavalla seksillä.  Matkakumppanit ja italialaiset tutuksi heittäytyneet ihmiset alkoivat pelottaa Mattia. Uudet seikkailut saisivat nyt jäädä ja Matti päätti viettää helpon illan "lasten" diskossa heidän vanhempiensa kanssa. 

Diskobussi saapui hotellin eteen klo  20.00 kuten likka oli kertonut.Tyttären äiti pyyhälsi busssin kaikkein viimeisenä. Muu porukka bussissa oli nauttinut normaalit loma-alkoholit huoneissaan ollen jonkinlaisissa nousuissa unohtaen huolet ja lapsiensa hyvinvoinnit. Matilla oli outoja aavistuksia mielessään.Kaatumisen ja kiihkeän italiattaren seuraamukset vetivät hiljaiseksi. 

Bussi kulki noin 5-6 kilomeriä Riccionesta pohjoiseen. Porukka purkautui bussista rämäkän näköisen kapakan eteen. Ravintolan edessä olevien palmujen eteen oli tuotu tekopalmuja, jotka Matti tunnisti hiplatessaan palmun runkoa. Pelkkää muovia.

 

Yhtäkkiä ravintolasta alkoi kuulua kovaäänistä musiikkia joka sai suomalaisen seurueen naisväen liikahtelemaan takamustaan pyörittäen ja huokaillen, ramatsotti ramatsottii. Nuoret pojat ja tytöt heiluttelivat sormiaan ohimoillaan ja nauroivat paheksuen vanhempiensa kiihkoa, 

Ravintola täyttyi turistinuorista ja heidän vanhemmistaan. Matti erotti heidän joukostaan oululaisen blondin, joka ei näyttänyt olevan kovin hyvällä tuulella. Nainen nappaili diskon baarissa paukkuja perätysten. Matti ajatteli mennä jututtamaan onnetonta rakkaussuhdettaan. 

Kimuli ei ilahtunut mainittavasti Matin naputtaessa hänen olkapäätään. 

En tanssi tämmösessä paikassa oli kommentti. En minäkään jollei ole pakko sanoi Matti ja hymyili leveästi kun blondi kohotti katseensa.

Blondi hyppäsi jakkaraltaan otti Matista kunnon otteen ja hönkäisi että mennään tanssimaan kun ei täällä ole muutakaan.

Näin se menee aajatteli Matti mielessään ,kun blondi takertui hänen pitkään vartaloonsa hieroen välillä omia kupeitaan ja työnnellen lantiota Mattiin suu kosteana viinahöyryisenä vähän läähättäen. Riminiseksiä viimeisen päälle. Matti ei tiennyt että seksiä tuli vielä liiaksikin asti.

Matti kömpi ulos blondin huoneesta hotellin käytävälle kohdaten n. 15 vuotiaan tytön, joka pisti heti nauruksi Matin nähdessään ja näytti #keskistä". Matti ei ymmärtänyt tytön käytöstä, ihmetteli kuinka ei ollut minkäänlaista krapulaa vaikka oli vetänyt blondin kanssa omat paikalliset hienot ostoviinit ja liköörit naamariin. Kimuli jäi nukkumaan omaan huoneeseensa tuhisten.

Päivän helle tuntui heti aamusta paskamaiselta ja niinpä Matti päätti suunnistaa rantatietä kävellen kohti etelää, mikä suuntana tuntui viileimmältä. Hotelli- ja hostelketjujen jälkeen maisema muuttui satamaravintoloiksi, joka miellytti Mattia suurestiI. voisiko hän  nyt nauttia italialaisesta ravintolaruuasta.

Ensimmäisen rantaravintolan ovimikko heitti Matille kutsuvan  italialaisen parrakkaan miehen hymyn "perco" . Miehellä oli valkeat housut ja paita. Koko mies oli muuten aivan mustan karvan peitossa. Hymypaljasti valkeat suuret hampaat ja punertavan suun. Mattia alkoi arveluttamaan, mutta oli nälkä ja kokemuksesta Matti tiesi että viinahöyryisten iltojen jälkeen kannatti ottaa kunnon aamupala toipumiseen.

Georgio "nokipoika" ohjasi Matin punaruudulliseen pöytään, josta oli hyvä näköyhteys Adrianmeren rannalle.

Matti tilasi antipaston ja merellisen salaatin kuin itsestään. Krapula alkoi hivuttaa aivoja kummallisen elvytykseen ja rentoutukseen.

Matin odotellessa aterioita, hän huomasi silmänurkastaan tumman italiattaren vilkuilevan häneen päin. Nainen oli saapunut hänen jälkeensä ja istunut muutaman pöydän päähän hänestä ravintolan nurkkaukseen. Naisella oli muodikas huivi päässään, savuke hampaissaan koko ajan. Matista tuntui että nainen tarkkaili häntä, muttei välittänyt siitä enempää. Ruoka maistui miehelle kaikin puolin ja pari skottiolutta virkisti mieltä. 

Matti antoi mielestään isot tipit. Lähti ravintolasta hyvin mielin. Loma oli onnistunut yli odotusten. Täytyisikö nyt suunnitella lopulle matkaa jotain  erityistä. 

Matti päätti kävellä rantatieltä kohti meren rantaa ja sitä pitkin rantavesissä kohti majapaikkaansa. Yllättäen hän huomasi tumman naisen seisovan rannalla puun varjossa katsoen häntä voimakkaasti. Matti säikähti naisen tuijotusta. Nainen tulikin nopeasti Mattia kohti ja alkoi selittää jotain sekä huitoi käsillään merelle päin. Matti oli aivan ymmällä hetken mutta sitten käsitti naisen näyttävän hänelle veden päällä lentäviä purjelautailijoita, joita olikin kymmeniä ilmassa samanaikaisesti.

 

Matti käänsi katseensa italialaiselta näyttävään naiseen joka oli tummahiuksinen kauniskasvoinen, piirteet heijastuivat kauniisti meren aaltoja ja rannan varjoja rakastaen, Matilla oli vaikea katsoa tuota söpöyttä ja uutta kauneutta aivan vieressään eikä saanut sanaa sanottua. Nainen ojensi kätensä "Aniela". 

Nainen osoitti edelleen purjelautailijoita ihastuneen oliosena ja väliin hymyillen Matille uskomatonta hymyään valkoisen hammasrivin saattamana.

Matti otti naista kädestä ja ehdotti englanniksi kävelyä rantaa pitkin. Nainen suostui hymyillen niin että Matin polvilumpiot löivät tyhjää..

He kävelivät Adrian meren rantaa pohjoiseen lämpimässä rantavedessä. Matti rohkaisi otteen Anielan uumaan vetäen häntä itseensä päin. Anilien tuli lähelle ja käänsi kauniit kasvonsa Mattiin päin. He suutelivat toisiaan varovasti, jolloin Matti vaistosi jotain takanaan, kääntyessään hän huomasi vain varjon.

 

He olivat diskossa ja tanssivat yhdessä hän ja 15 -vuotias tyttö, oululainen blondi ja tumma kaunotar jonka kasvot loistivat , hän yritti suudella noita kasvoja mutta ne kaikkosivat ja aina eteen tulivat blondin kasvot sekä 15 vuotiaan keskisormet sekä karabinierin nyrkki.  Vihdoin kaikki pimeni.Matti kuljetti veristä nyrkkiä ja puhdisti sitä paitaansa vasten . Tumma kaunotar antoi hänelle viimeisen voitelun ja tehtyään ristimerkin....Matti heräsi.

Giorgio istui äitinsä "Maman" luona maistellen pitkään haudutettua spagettiikastiketta Maman itse tekemien makaroonien kera. Giorgio oli poliisikersantti, josta hänen äitinsä oli erittäin ylpeä. Päivällinen Maman kanssa oli välttämätöntä säännöllisesti. Giorgion mielestä vain hyvä ruoka oli mukavaa hänen ja Maman tapaamisissa. Mama höpötti samaa liturgiaa vuodesta toiseen.  Giorgian isä oli jumala joka kuoli kreikkalaisen trokarin luotiin. Mutta kastike oli jumalaista.

Giorgion vaimo, Celicia, piti Girgion uraa välttämättömyytenä. Varsinkin uran nousua. Celicia toimi itse nunnayhdistyksen opettajana, oppilainaan nuoret huumeista vierotettavat. Celician ensimmäinen mies oli mukana yritystoimissa ja aina poissa kotoa. Heillä oli kaksi lasta, joita herra Aregeno ei huomioinut koskaan Celician mielestä tarpeeksi. 

Giorgio pukeutui aina huolellisesti kuten ohjesääntö vaati, mutta parantaen ulkomuotoaan vaimonsa kautta. Hän ajoi partansa joka aamu huolellisesti. Uniformun solmio oli silitetty hänen Angelansa toimesta jokaikinen päivä. Partavetenä han käytti italialaisen.....partavettä. 

Giorgio oli huomannut kuinka hänen partavetensä oli huomioitu aseman naispoliisien seassa. Hän tunsi olevansa naisten suosiossa, mutta ei esimiehensä Alfredin kanssa. AlfredoTottiono oli puolikomissario. 

 

AlfredoTottiono luki toimistossaan EU:n direktiiviä mafian vastaisista toimista Italiassa ja pyrskähti isohkoon nauruun. Mitä vittua. Hän painoi  pikapuhelimen sihteerinappia ja huusi kilauksen kuultuaan " hommaa se Giorgio tänne ja het i".! 

Poliisiasema Riccionella oli saanut ilmoituksen ranta no 299 kohdala makaavasta miehenruumiista. Ruumis oli lähellä merenrantaa aivan veden rajassa. Päivystävä poliisi kertoi saaneensa ilmoituksen klo 06.20 paikallisen simpukkoja keräävän miehen toimesta.

Girorgia suuntasi radioviestin saatuaan Alfaromeonsa kohti Riccioonaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

to be continued...