Rovaniemen kaupunki palkitsi Jorma Eton,( 1931-1985) kirjallisista saavutuksista nimittämällä Maakuntakirjaston vierellä kulkevan tienpätkän "Jorma Eton tieksi". 

Kunnianosoitus tuli ehkä juuri Eton runosta "Suomalainen", jota UKK siteerasi jossain puheessaan, : 

”suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,

kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään...”

Vaikuttaa  siltä että nimitys tuli muutamasta lauseesta vaikka Etolla oli toki kirjallista tuotantoa.Lauseen muistamme.

Lapin maakuntakirjastosta Rovaniemellä löytyy myös toisen kaupungin oman pojan tuotantoa. Jari Tervon runo- ja proosatuotanto on ollut vuosikymmeniä lainattavissa.

Tervo on myös vieraillut kotiseutukäynneillään paikallisissa ravintoloissa, joissa Uutisvuotokasvo on otettu riemulla vastaan.

Rovaniemen kaupungin päättäjät eivät tosin ole lämmenneet Tervolle huomionosoituksista PAITSI pari vuotta sitten yllättäen Jari sai nuorena käymäänsä koulun seinään tekstin "Jari Tervon koulu".

Tervo on kirjoittanut lyriikan viehätyksestä toivuttuaan useita romskuja Rovaniemen seudulta ja sen pikkukonnista. Muut romaanit ovat paisuneet suuremmiksi taideteoksiksi iän myötä. 

Jari on myös kunnostautunut TV -viihteen puolella, 19 v Uutisvuotoa melkein joka lauantai. Viimeaikaiset TV -toimitukset ovat olleet loistavia dokumentaareja toimittajan roolissa.

Kun tätä kaikkea toimintaa vertaa Eton saamaan kunnianosoitukseen niin hän on vähintäänkin patsaan arvoinen.

(Hyvä paikka olisi kaupungin kirjastotalon pihatolla, jota nyt rumistaa Kain Tapperin "Vuorten synty").

 

ehdotus on tullut kaupungin syviltä riveiltä